Sommarens magi

”Det blir en sådan här sommar vart tusende år” Hörde jag någon säga att han läst igår. Magiskt, ja. Men det är någonting magiskt med alla somrar. De skänker oss någonting så viktigt och livsavgörande. Någonting vi kanske ibland glömmer bort mitt i allt planerande och funderande kring allt vi vill göra under vår dyrbara sommarledighet.

IMG_4876

Kanske är det för att vi vet att denna långledighet är så viktig för oss som den också kan bli stressig, konfliktfylld, göra oss besvikna och få oss att fatta omvälvande beslut? För jag har sedan många år tillbaka åtskilliga gånger läst att det lämnas in flest skilsmässoansökningar efter sommaren och under början av hösten varje år.

Det som utan tvekan är det som är allra viktigast att skaffa sig i sitt liv är balans. Och om du frågar mig – att finna sin inre röst. Den som talar om för dig vad du verkligen vill, vad som är så underbart med att vara du och vad din väg skulle kunna vara i livet för att du ska komma till din rätt och känna dig tillfreds varje levande stund.

Men att finna sin inre röst kan vara svårt, för att inte säga omöjligt i en vardag fylld med händelser. Kanske fylld med händelser som inte är så nära vår inre röst och det vi egentligen skulle vilja spendera våra dagar med att fylla livet med.

Vi behöver och önskar oss vila och återhämtning. Vi tänker att vi finner den i ett annat land, på en camping, vid en solnedgång, vid en sjö. Det kan vara svårt att hitta den perfekta platsen för den optimala återhämtningen om vi stressar hela semestern för att finna den. Det kan sluta med att hela semestern tog mer än den gav. I en sådan situation kan det hända at tvi känner att det är dags för ett omvälvande beslut, för en förändring men egentligen kanske det inte var sakerna runtomkring som var problemet? Ibland är det det, men inte alltid.

Vi finner vilan och återhämtningen inom oss. Den kan uppstå i ett annat land, på en camping, vid en solnedgång eller vid en sjö. Men den finns alltid vilandes inom oss. Och vi har alla förmågan att plocka fram den vart vi än är. Min önskan för dig i sommar är att du finner den där stunden där allt stillnar och blir lugnt. På den plats där du än är i sommar oavsett om den är din drömplats eller ligger långt ned på listan. Den där stunden där du kan lyssna på dig. Finna dig och din röst. Och gör du det så kanske du fortsätter på samma stig som nu även framöver men bara blir mer övertygad om din väg och riktning. Eller kanske innebär det att du gör du ett val av något slag. Men oavsett hur du blir så önskar jag att det är ditt val, din röst, som leder dig.

Kram!

IMG_5273.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s